Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Összeköltözünk, de hogyan fogjunk hozzá?

2009.05.26

Itt az ideje az összeköltözésnek! Azok a párok, akik úgy döntenek, hogy együtt akarnak élni, válaszút elé kerülnek. Bár a szerelem erős, és a vágy is arra, hogy a másikkal együtt ébredjenek minden reggel, mégis, addigi életük 180 fokos fordulatot vesz.

Korábbi sajátos, kényelmes otthonuk felett elvesztik az uralmat, mert innentől kezdve meg kell osztani a teret a másikkal. A legideálisabb eset ilyenkor, ha egy új, közös otthont tud kialakítani a pár, azonban erre sokszor nincs lehetőség, így egyikük egyszemélyes lakása válik családi fészekké.

Mielőtt bárki a bútorok átrende­zésébe fogna, érdemes tisztázni, hogyan képzelik el a közös otthont, mire van szükségük magán-, illetve társasági életük szempontjából. Milyen funkciókat kell ellátnia a lakásnak, valamint azt, miként lehet úgy átalakítani, hogy az a legprak­tikusabb legyen az együttélés szem­pontjából. Ezért érdemes vizuálissá tenni elképzelésünket: a bútorok, berendezési tárgyak fotói segíthetnek abban, hogy pontosabb képet kapjunk. Mindig az adott térből kell kiindulni, még akkor is, ha már egy belakott otthont kell átalakítanunk. Ne törekedjük konkrét stílus kialakítására, inkább érvényesüljenek az egyéni szemé­lyi­ségjegyek.
 

Folytatás a júniusi Us Magazinban!