Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hamarosan kifut a Rockhajó!

2009.06.04
A brit popzene fénykorában, 1966-ban járunk, amikor a BBC mindössze kétórányi rock’n’rollt sugároz hetente. De nincs veszve semmi, mivel egy kalózrádió, a nap 24 órájában a legnagyobb rock legendák zenéit játssza a tengerről, felbőszítve ezzel a brit kormányt. A fiatal Carl is a hajóra kerül, és ezzel kezdetét veszi élete legnagyobb kalandja…
 
Jelenet a Rockhajó című filmből Féktelen orgiák, drog, alkohol, gyönyörű lányok és remek rock és pop slágerek – egy igazi bulihajóra csöppen Carl (Tom Sturridge), akit frissen csaptak ki az iskolából. Anyja (Emma Thompson) nagybátyjához, Quentinhez küldi, hogy az életre nevelje őt.
 
Quentin (Bill Nighy), a Rádió Rock főnöke, annak az Északi-tenger közepén állomásozó kalózadónak a vezetője, ahol különc rock DJ-k -  Beatles, Jimi Hendrix, Otis Redding, The Supremes, David Bowie, Smokey Robinson, vagy Tommy James & The Shondells -  számokat zúdítanak az éterbe. Tinilányok, háziasszonyok, halászok, titkárnők és vegyesbolti eladók csüngnek a rádiókészülékeken óráról - órára a tiltott rock’n’rollt hallgatva.
 
Dormandy miniszter (Kenneth Branagh) azonban végérvényesen be akarja szüntetni a kalózadást, és célja elérése érdekében minden követ képes megmozgatni. A hajó "legénysége" menekülőre fogja, hogy továbbra is sugározni tudjon, immár törvénytelenül. De a hajó süllyedni kezd…
 

Richard Curtis (Igazából szerelem; Sztárom a párom; Négy esküvő, egy temetés) szenzációs vígjátéka pazar szereposztással (Philip Seymour Hoffman, Rhys Ifans, Nick Frost, Bill Nighy, Kenneth Branagh, Emma Thompson), fergeteges zenékkel és hamisítatlan rock’n’roll hangulattal idézi meg a ’60-’70-es éveket. A hazai mozik 2009. június 11-től játsszák a Rockhajót (The Boat That Rocked).

Papp Nikolett

A képek és a kis kép forrása: http://www.imdb.com/title/tt1131729/

 

 

Nézd meg a film előzetesét!